(Video) Kako dr. Vinko Gorenak v 30 sekundah Maši Kociper razloži poskus vpliva Roberta Goloba na imenovanje prvega moža Policije

Foto: Zajem zaslona (Twitter/ Edvard Kadič)

Na POP TV so po napovedi odhoda ministrice Tatjane Bobnar iz svojega položaja soočili mnenja dr. Vinka Gorenaka in Maše Kociper. Dr. Vinko Gorenak je sogovornici v 30 sekundah pojasnil kako želi Robert Golob, na vrh Policije imenovati sebi lojalen kader.

Dr. Vinko Gorenak je sogovornici in gledalcem pojasnil, da bi moral predsednik vlade dati predlog ministrice o imenovanju Boštjana Lindava na vrh Policije na glasovanje. Tam bi predstavniki vlade ocenili ali je omenjeni kandidat primeren za to funkcijo. Po besedah dr. Gorenaka tega sploh ni storil oziroma zadeve sploh ni dal na dnevni red, saj naj bi želel na tem mestu nekoga po svoji volji.

Prav tako je dr. Gorenak Maši Kociper pojasnil dejstva okoli domnevnih imenovanj ljudi v času vlade Janeza Janše. Nekdanjo poslanko je vprašal kakšen strokovnjak je sama, da lahko ocenjuje strokovnost nekaterih kadrov v Policiji. V nadaljevanju ji je pojasnil, da je sam toliko časa delal v tej organizaciji, da ve če je nekdo strokoven ali ni. Zaradi tega gre po mnenju dr. Gorenaka za floskule trenutne vlade.

Vir: Twitter