(Video) Kako Ivan Simič na laž postavi KUL glede odpisa dolga Igorju Bavčarju – “Njihov cilj je očrniti delo FURS-a in trenutne vlade”

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Miloš Čirić)

Direktor finančne uprave Republike Slovenije (FURS) mag. Ivan Simič se je danes odzval na včerajšnje predvolilno soočenje na N1. Zato se je odločil, ker so bili s strani voditelja Mihe Orešnika, Luke Mesca (Levica) in Alenke Bratušek (SAB) podane netočne informacije.

Simič v obrazložitvi navaja, da ga takšne zadeve ne presenečajo, saj je cilj posameznikov zgolj očrniti delo FURS-a in s tem posledično aktualno vlado. V izjavi je omenjenim akterjem sporočil, da informacije o odpisanem več milijonskem dolgu Igorju Bavčarju ne držijo. FURS namreč po besedah direktorja ni izdal nobene odločbe, da bi bil dolg Bavčarju odpisan.

Direktor FURS-a je še povedal, da je takšnih dezinformacij že navajen, saj je bil s strani Luke Mesca ob sprejemanju zakona o debirokratizaciji že deležen obtožb, da bo prejel 780 tisoč evrov. Šlo naj bi za vzpostavitev uradnega registra predpisov, kljub temu, da je bilo že takrat jasno, da bo to delo opravljal Uradni list republike Slovenije.

Na koncu je še pozval vse, da v predvolilne aktivnosti ne vpletajo delovanje FURS-a.

Vir: Twitter