(Video) Kako izgleda, ko Luka Mesec dobi lekcijo glede javnih financ

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Gibanje v podporo vladi Janeza Janše)

Luka Mesec je v včerajšnji oddaji Tarča želel izkoristiti svojih “pet minut slave” na nacionalni televiziji in ministra Andreja Širclja učiti kaj vse dela trenutna vlada narobe z javnim denarjem. Vendar je na koncu dobil s strani ministra lekcijo, kako se upravlja z javnim denarjem.

Mesec je v oddaji namreč vlado in ministra obtožil, da vlada denar troši ne transparentno, pri tem se ne ve, zakaj se ta denar porablja. Ob tem je napovedal, da bo po koncu te vlade potrebno preiskati, zakaj so vsi ti milijoni in milijarde sedaj bile porabljene.

Andrej Šircelj je Luki Mescu najprej pojasnil, da je ves denar, ki ga država porabi prikazan v proračunu. V nadaljevanju je minister Mescu pojasnil, da se z Zakonom o fiskalnem pravilu določa najvišja mogoča poraba javnih sredstev, prav tako je poraba določena z Zakonom o izvrševanju proračuna. Poduk pa je minister Luki Mescu dal tudi glede dohodninske reforme, kjer mu pojasni, da ob takšni gospodarski rasti in zaposlenosti s svojimi podatki o morebitnem primanjkljaju v proračunu zavajajo.

Vir: Twitter