(Video) Kako Janez Janša Robertu Golobu pojasni, da niti ne ve, da sodniki sodijo v javni plačni sistem kamor se uvrščajo funkcionarji

Janez Janša | Avtor Kabinet predsednika vlade

Za POP TV je nekdanji premier Janez Janša veliko kritiko oziroma kot največji zdrs Golobove vlade ocenil obljubo trenutnega premierja, da bodo sodniki deležni 600 evrov dodatka. Zaradi takšni odločitev nekdanji premier dvomi, da bi vlada kmalu pripravila dobre ukrepe na področju plačnega sistema, ki bi jih bili pripravljeni podpreti tudi v opoziciji.

“Izlet” na odvetniško društvo premierja Roberta Goloba Janez Janša ocenjuje kot eno najbolj nespametnih potez katerega koli dosedanjega predsednika vlade. Tam je namreč Golob sodnikom obljubil, da bodo do poprave plačnega sistema, ki ga mimo grede podpirajo tudi v opoziciji, prejemali 600 evrov, čemur pa ostro nasprotujejo.

V želji po branjenju takšnih potez je Uroš Slak predvajal posnetek kjer je Golob to opravičeval, da naj bi bili sodniki izvzeti iz plačnega sistema oziroma korekcij plač od leta 2008. Janša je naprej nakazal, da Golob niti ne pozna plačnega sistema, saj se namreč sodniki uvrščajo v kategorijo funkcionarjev. V nadaljevanju je pojasnil, da so bili vsi funkcionarji v času korone deležni 30 odstotnega znižanja plač, razen sodniki.

S takšno odločitvijo je po besedah Janše dal premier Golob vsem sindikatom v javnem sektorju podlago, da zahtevajo za čas pogajanj o višjih plačah dodatke.

Vir: Twitter