(Video) Kako Jože Možina “sezuje” ministrico Astro Vrečko glede RTV Slovenija

Zgodovinar in novinar dr. Jože Možina. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Davor Božič)

Včeraj je na RTV Slovenija potekala razprava o noveli zakona o RTV Slovenija, kjer so svoja stališča podporniki in nasprotniki zakona. V razpravi je bilo zelo zanimivo videti odzive ministrice za kulturo Astre Vrečko, ko jo je z dejstvi soočil novinar na RTV Slovenija dr. Jože Možina.

Po mnenju Možine je namreč abotno, da se govori o depolitizaciji RTV hkrati pa se politiko poziva, da to stori in po njegovem mnenju še celo politiko za katero je del informativnega programa odgovoren, da je prišla na oblast. Hkrati je poudaril, da bolj nepolitičnega generalnega direktorja kot je sedanji Andrej Grah Whatmought še na RTV ni bilo.

Dr. Možina tudi ne vidi težave v zakonu iz leta 2005, ki bi se ga vsekakor dalo posodobiti, saj je veliko bolj transparenten z načina upravljanja kot predlog sedanje koalicije. V noveli zakona vidi dr. Možina kukavičje jajce in takšno ureditev kot jo predlaga koalicija naj bi na RTV Slovenija imeli že v preteklosti.

V pogovoru je dr. Možina izpostavil, da v kolikor bo zakon sprejet in bo čez eno leto mogoča takšna razprava, seveda, če bodo nekateri novinarji še lahko delali na RTV Slovenija, vidno kam je takšna novela pripeljala. Kar kaže kaj si trenutna oblast misli o tem zakonu kaže odziv ministrice Astre Vrečko, ki se je posmehovala tem stališčem.

Vir: Twitter