(Video) Kako ljubljanski župan Zoran Janković svetnikom diktira kako morajo glasovati!?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Uroš Leva)

Še danes kdo verjame, da v ljubljanskem mestnem svetu pod vodstvom Zorana Jankovića velja demokracija? Če gre za znano dejstvo, da se mora minister pred kamerami županu opravičevati za izrečene besede, potem je res težko, da bi mestni svetniki lahko delovali samostojno in neodvisno. Da ljubljanski župan svetnikom diktira kako morajo glasovati razkriva posnetek seje mestnega sveta.

Ljubljanski mestni svetnik Anton Tone Grošelj je namreč razkril kako Jankoviž svetnikom diktira kako morajo glasovati in predloge samovoljno ocenjuje kot trapaste. Hkrati pa posnetek razkriva kako župan nima spoštovanja do nobenega od svetnikov, saj vse svetnike kar brez brižno tika. S tem ne kaže nobenega spoštovanja do Ljubljančank in Ljubljančanov, ki so predstavniki občanov v mestnem svetu.

“Ko sem brez mikrofona vprašal župana, ali njegovi svetniki ne znajo sami glasovati, mu je lepo spodletelo. Ker nisva prav nič na ti, in legitimno vprašanje, o katerem se je glasovalo, je bilo vse prej kot “trapasto”! Molčeči glasovalni stroj pa je seveda oddelal svoje.” S temi besedami je obnašanje ljubljanskega župana pospremil svetnik Anton Tone Grošelj.
Vir: X