(Video) Kandidat za ministra Boštjan Poklukar sedaj policiste obtožuje že streljanja na protestnike

Boštjan Poklukar. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Davorin Kopše)

“Predaleč gre tole. Najprej so trdili, da je policija ukrepala zaradi branja ustave in da je zaplinjala Ljubljano, zdaj pa Poklukar dodaja streljanje.” S temi besedami je zaslišanje kandidata za notranjega ministra Boštjana Poklukarja opisal Davorin Kopše. Ni pa to edina “nelogičnost” s katero je postregel kandidat za ministra ob svoji predstavitvi.

Kot je pred dnevi napovedal nekdanji notranji minister dr. Vinko Gorenak, bo ob postopanju Golobove vlade veliko pomembneje kdo bo zasedel mesto prvega moža policije. Dejansko je to tezo dr. Gorenaka na zaslišanju posredno potrdil sam ministrski kandidat.

“Poklukar je napovedal, da bo generalni direktor policije lahko postal nekdo, ki ni policist. Ce bi ga lahko bi ga vprašal katere evropske države to poznajo? Jaz poznam dve taki državi, ki pa v praksi tega ne počneta. V EU državah šefi policije postajajo le policisti,” je ob zaslišanju pojasnil dr. Vinko Gorenak.

Glede na stališča glede ukrepanja policistov ob neprijavljenih protestih, je Davorin Kopše opozoril, da bomo kmalu priča navedbam, da se je protestnike bombardiralo in raketiralo. “Si predstavljate na koncu sodni proces proti tistim ovadenim policistom?,” je še dodal Davorin Kopše.

Vir: Twitter