(Video) Kdo se norčuje iz koga? Ljudje komaj plačujejo položnice, Golob pa govori, da bi šel v politiko tudi za 1 evro plače in da denar ni pomemben!

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV in Twitter/Vinko Vasle)

V zadnjih dneh se vse vrti okoli vstopa Roberta Goloba v politiko, vendar ne zaradi njegove strokovnosti, ampak zaradi njegovega malo da ne skoraj norčevanja iz ljudi. Najprej pridejo v javnost njegovi bajni zaslužki v času funkcije na GEN-i in nagrade, ki si jih je izplačeval v tem času. Potem je javnost razburil s svojimi javnimi nastopi, ki jih je pripravljal na račun državnega podjetja GEN-i in na koncu enega teh v luči pranja svoje vesti izrazil, da bo zadnjo nagrado podelil v dobrodelne namene. Včeraj pa je za N1 celo izjavil, da je imel milijonske ponudbe iz tujine, a se je zaradi duše odločil za vstop v politiko in to bi storil tudi, če bi imel plače samo 1 evro. Tukaj ne na mesto vprašanje kdo se iz koga norčuje?

Ustvarjalci oddaje Glas ljudstva na Nova24TV so na temo zaslužkov Roberta Goloba in njegove napovedi, da bo zadnjo nagrado podelil v humanitarne namene. “Ljudje ne morejo plačati položnice, on pa si izplačuje 25 tisoč preveč, sramota!”, je Golobova previsoka izplačila plače komentiral eden mimoidočih. Ljudje na ulici so tudi mnenja, da če greš v politiko moraš najprej pomesti pred svojim pragom, ljudje so tudi prepričani, da je imel Golob bistveno previsoko plačo, pa če je še tak strokovnjak. Ljudstvo je tudi prepričano, da v kolikor je sredstva prejemal nezakonito bi to moral vsekakor vrniti.

“Ne bom, kako lahko toliko zasluži, mi reveži pa živimo s tisoč evri?”, “preveč je to, tudi jaz sem delal, pa nisem toliko zaslužil, oni obljubljajo, da bodo dali, potem pa ne dajo, ljudje ne morejo plačati položnice, on pa si izplačuje 25 tisoč preveč, to ni normalo, sramota”, “ne, mislim, da ne, ker se mi zdi, da to ni pošteno in če je takšen, potem ne vem, če bo naprej kaj boljši”, “zelo težko, imam pomisleke glede na situacijo, kakršno imamo, ne vem, če je to čisto pošteno”, “če je to koristno za nas in za Slovenijo, potem bi, če so to velika podjetja, ki sklepajo velike posle,” je še dodala gospa ob koncu.

Ali je Golob včeraj z norčevanjem iz ljudi res šel predaleč?

Na N1 so včeraj gostili Roberta Goloba, kjer je vehementno ponovno razlagal kako je plača nepomembna. V nadaljevanju ga je voditelj vprašal, če ravno zaradi višine plač v politiki ni težko dobiti dobrega kadra, saj ta v gospodarstvu zasluži 10 tisoč in več evrov na mesec. Vendar je bil odgovor Goloba dejansko kot posmeh vsem ljudem: “jaz sem imel na mizi tri ponudbe. Prva, da ostanem v podjetju in sem tiho in se mi plača zniža na 6.000 evrov. Druga, da sprejmem milijonsko ponudbo iz tujine, ki sem jo imel na mizi in tretja, da naredim nekaj za držav. Odločil sem se, da nekaj naredim za državo in ker če delaš z dušo bi to delal tudi za plačo 1 evro na mesec”.

Ali je po vseh teh izjavah in nastopih Robert Golob kredibilen za novega politika v Sloveniji presodite sami.

Vir: Twitter in Nova24TV