(Video) Ko Danijel Bešič Loredan celo Tanjo Starič pusti brez besed! Za stanje v zdravstvu namreč krivi interesne skupine v zdravstvu

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Dejan P)

V zadnjih dneh je mnogo medijev, zdravnikov in ljudi opozarjalo, da v zdravstvenem sistemu – tudi urgencah, veljajo izredne razmere. Tako naj bi bil dejansko slovenski zdravstveni sistem pred zlomom, saj so denimo ljudje po infarktu na obravnavo čakali več kot 20 ur.

Ob vseh teh alarmantnih zadevah pa je najbolj šokiral minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je kar na nacionalni televiziji za stanje, ki smo mu priča okrivil interesne skupine v zdravstvu. Za Odmeve je namreč minister izjavil, da so za trenutno stanje v zdravstvu krive interesne skupine, saj bi jim naj to po njegovih besedah omogočilo kritiziranje samega sistema.

Ker gre za izredno težke besede je celo Tanja Starič ministra povprašala, če dejansko prav razume te besede s katerimi posameznike obtožuje, da pacienti tako dolgo čakajo na obravnavo. Minister je še enkrat potrdil, da naj bi bilo temu tako. S tem je zopet kot kaže želel po “Pilatovsko” roke, da vlada, ki trenutno vodi Slovenijo ni nič kriva. Če je bil pred tem za stanje kriv Janez Janša oziroma njegova vlada, so sedaj interesne skupine in vlada Roberta Goloba zopet dela vse kot je prav?

Vir: Twitter