(Video) Ko dr. Peter Gregorčič odprtih ust pusti nekatere programske svetnike in novinarske aktiviste

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

Že vse od pričetka menjav na RTV Slovenija in s tem posledično tudi Programskega sveta, se nekateri tam zaposleni raje kot dela poslužujejo političnega aktivizma. Vendar ko pride do dejstev ostanejo brez argumentov in morajo priznati dobro delo trenutne sestave organov RTV Slovenija. Nič drugače ni v primeru Programskega sveta.

Na zadnji seji so člani med drugim razpravljali tudi o predlogu svetnika Vaneta Gošnika o priznanju za strokovno delo predsednika dr. Petra Gregorčiča. V razpravi ni nihče nasprotoval takšnemu priznanju, kar nenazadnje dokazuje na odlično delo tako predsednika Programskega sveta kot samih članov.

V razpravi je predsednik Programskega sveta dr. Gregorčič jasno in nedvoumno pojasnil tudi pristojnosti njihovega organa in vseh drugih organov na nacionalnem medijo. Članom je pojasnil, da gre v primeru Programskega sveta za avtonomni organ v delovanje katerega se nima nihče pravice vmešavati, niti svet delavcev. S tem je jasno dal vedeti političnim aktivistom na RTV Slovenija, da ne bo puščal vmešavanja v delovanje in programsko shemo tega medija.

Vir: Twitter