(Video) Ko Erika Žnidaršič v oddaji Tarča želi dobiti odgovor, da je za stanje kriva vlada, dobi pa odgovor, da so krivi mediji!

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

V oddaji Tarča je bil gost tudi psiholog Aleksander Zadel, ki je dal zelo zanimivo primerjavo s stanjem, ki smo mu priča v epidemiji. “Mi ne opažamo, da hiša gori. Gasilci pridejo na intervencijo in se menijo, da bi gasilno vozilo moralo biti testirano, ne vem kdaj, da bi ga morali oprati, da bi ga morali peljati na servis. Gori hiša, ljudje”, je povedal Zadel.

Seveda je voditeljica Erika Žnidaršič želela krivdo prevaliti na vlado in ljudi ter gosta spraševala, ali ljudje preveč poslušajo politiko oziroma je politika izgubila ugled. Vendar je dobila odgovor, ki ga verjetno ni pričakovala.

Zadel je povedal, da gre za skupno soodgovornost. Za stanje, kot je, so odgovorni tako mediji, kot politika je prepričan Zadel, vendar pa je največja odgovornost vsakega posameznika. Potrebno se je namreč zavedati, kaj lahko vsak posameznik naredi s svojim diskurzom, s svojim nastopom, s svojim nagovorom, da bi prispeval k zdravi pameti. Potrebno se je pogovarjati, kaj bomo naredili in zato se je potrebno posvetiti ukrepom.

Video si lahko ogledate tukaj.

Vir: Twitter