(Video) Ko minister Andrej Šircelj v oddaji Tarča razkrije manipulacije voditeljice glede denarja namenjenega zdravstvu in jo poduči o dejanskih številkah

Foto: SDS

Oddaja Tarča na RTV Slovenija je včeraj po besedah ministra za finance mag. Andreja Širclja ponovno manipulirala in tokrat na račun sredstev, ki jih vlada namenja za zdravstvo v Sloveniji. Kot sta bila prepričana tako minister za finance mag. Andrej Šircelj kot obrambni minister mag. Matej Tonin, je to zato, da bi lahko prikazali, koliko več trenutna vlada nameni za vojsko kot zdravstvo.

Voditeljica Erika Žnidaršič je prikazala, da naj bi leta 2022, vlada Janeza Janše za zdravstvo namenila 336 milijona evrov, za vojsko pa 592 milijonov evrov. Minister Šircelj je voditeljico podučil, da je treba k temu znesku dodati še vsa sredstva s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki znašajo 3,5 milijarde evrov.

Šircelj je voditeljici še povedal, da se za zdravstvo daje 12-krat več, kot je prikazala in gre v takšnih zadevah za netočno ter nestrokovno navajanje dejstev. Tudi obrambni minister Matej Tonin je voditeljici očital manipulacijo s podatki in zahteval, da se o teh zadevah odkrito spregovori. Tonin je Žnidaršičevi še očital, da takšne manipulacije ljudi razdražijo in naredijo jezne, ker niso predstavljeni pravi podatki.

Na navedbe v oddaji Tarča glede sredstev, namenjenih zdravstvu v Sloveniji, se je odzval tudi Marko Pavlišič, ki je zapisal, da je takšno zavajanje v oddaji “poden”.

V oddaji je minister Šircelj še povedal, da bodo ljudje zaradi dohodninskih sprememb, ki jih je pripravila ta vlada, imeli višje plače, kar pa pomeni tudi večjo motivacijo za delo.

Vir: Twitter