(Video) Konrad Kuštrin Branimirju Štruklju: “Tudi 50 % visokošolskih učiteljev je v najvišjem plačnem razredu. Njihova delovna obveznost je od 3 do 9 ur, zdravnikov pa 48!”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Marijan Turjan)

“Predlog, dogovor, še ni prišel, tudi sam z njim nisem seznanjen, torej do katere faze so že prišli, zato tega ne morem komentirati”, je v oddaji Tarča povedal minister Boštjan Koritnik, o pogajanjih z zdravniškim sindikatom glede sistema plač. Na to izvajanje se je seveda morala odzvati voditeljica Erika Žnidaršič, ki je ministra “obtožila”, da se je z odgovorom diplomatsko izvil.

Vendar jo je Konrad Kuštrin “postavil” na realna tla in povedal, da se minister ni nič izmikal odgovoru, saj ni bilo nobenih pogajanj. Sindikat se je z ministrstvom usklajeval samo glede zakona o plačah, kar bi celotni zdravstveni sistem izvzelo iz zakona o plačah javnih uslužbencev.  Tako, da doslej še ni bilo nobenih pogajanj o plačah.

V nadaljevanju je Kuštrin podal odgovor Branimirju Štruklju, da je 50 % visokošolskih učiteljev in nekaj sto raziskovalcev v najvišjem plačnem razredu. Kljub temu da je Kuštrin prepričan, da gre za nizko plačo, je izpostavil, da je pedagoška obveznost od 3 do 9 ur tedensko, obveznost zdravnika pa 48 ur in več, da zdravstveni sistem lahko vzdržujejo.  Zaradi tega je Kuštrin prepričan, da so poklici znotraj trenutnega sistema neprimerljivi.

Vir: Twitter