(Video) Levičarji na RTV Slovenija bojkotirajo normalno delo na RTV Slovenija in zagovarjajo vrnitev “političnega aktivista” Marcela Štefančiča

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

Levičarski aktivisti na RTV Slovenija še vedno ne priznavajo, da si Marcel Štefančič s svojo agresivnostjo ne zasluži več delovanja na nacionalni televiziji. Kot izhaja iz posnetka Programskega sveta RTV Slovenija še vedno vztrajajo, da kljub agresivnosti, ki jo je v zadnjem obdobju pokazal Štefančič ostaja edini primerni kandidat za vodenje oddaje Studio City.

Na seji Programskega sveta je direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmought povedal, da je prejel e-sporočilo iz katerega naj bi izhajalo, da celotna uredniška ekipa Studia City ne želi sodelovati pri nastajanju te oddaje. S tem je direktor ugotovil, da nimajo ustvarjalcev oddaje kljub temu, da imajo v tem trenutku voditelja. Ime voditelja oddaje ni želel razkriti in ga po nepotrebnem izpostavljati raznim pritiskom.

Na podlagi povedanega vodstvo RTV Slovenija ne more potrditi kako se bo program 30. 5. 2022 izvajal. Zaradi tega je vodja Programskega sveta RTV Slovenija dr. Peter Gregorčič opozoril, da je ogroženo izvajanje oziroma kršenje programsko-produkcijskega načrta, kar je potrdil tudi direktor. Andrej Grah Whatmough je delaj na seji, da drugega predloga nima, na kar so se nemudoma oglasili “neodvisni” zaposleni na RTV Slovenija, ki so dali predlog, da se oddaja vrne v stari obliki.

To bi pomenilo, da se kljub hujskaštvu, ki ga je v zadnjem obdobju izvajal Štefančič, s podporo posameznikov in “neodvisnih” sindikatov, ki so napadali druge zaposlene na RTV Slovenija, ker bi lahko prevzeli vodenje oddaje vrne na male ekrane Marcel Štefančič. Programski svet je prekinil sejo zaradi nejasnosti, ki so nastale okoli te točke dnevnega reda.

Vir: Twitter