(Video) Ljudje sprašujejo, kako je Slovenija kljub epidemiji uspela pod to vlado zagnati toliko projektov in povečati potrebo po delovnih mestih, saj levim vladam to ni uspelo v mirnih časih

Foto: UKOM

Ekonomisti so prepričani, da je vlada Janeza Janše za razliko od vlade Boruta Pahorja v tej krizi odreagirala pravočasno in s tem omilila posledice krize, ki jo je povzročila epidemija. Vsi ukrepi (PKP-ji) so pripomogli, da se Slovenija uvršča med države z najvišjo gospodarsko rastjo, hkrati pa imamo najnižjo stopnjo brezposelnosti. Slovenija lahko doživi kmalu povsem drugo zgodbo. če na oblast pride leva vlada, ki napoveduje višanje davkov. “Naš cilj ni le ustvarjanje delovnih mest. Naš cilj je, da ustvarjamo čim bolje plačana delovna mesta,” je dejal predsednik vlade Janez Janša.

Tudi na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) poudarjajo, da je povpraševanje po kadrih trenutno rekordno. “V času vseh preteklih vlad je primanjkovalo delovnih mest. V času te vlade pa primanjkuje delovnega ljudstva. Še nikoli v zgodovini se ni zgodilo, da bi podjetja na jumbo plakatih iskala delavce. Držite se te vlade, ki zagotavlja blaginjo za vse,” je ocenil eden izmed uporabnikov Twitterja ob pogledu na jumbo plakat, kjer eden izmed delodajalcev išče delovno silo.

Prav tako ljudi na terenu dejansko zanima kako je mogoče, da se pod trenutno vlado toliko gradi, pred dvema letoma pa temu ni bilo tako, ko je bila na oblasti leva vlada. Po besedah Janše je Slovenija kljub epidemiji poskrbela za dodatna finančna sredstva, ki so omogočala hitrejšo gospodarsko rast, poleg tega je Slovenija izpogajala dodatna evropska sredstva – več deste milijard evrov iz različnih skladov.  Slovenija poleg tega še nikoli ni imela toliko investicijskih sredstev kot ravno v tem obdobju.

Vir: Nova24TV in Twitter18