(Video) Ljudmila Novak po besedah Mateja Tonina najprej gleda nase in šele potem na stranko – “Vsi njeni nastopi stranki doslej niso koristili”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

“Zadnji intervju vaše nekdanje predsednice v oddaji Studio City je bolj deloval kot bi poslušali opozicijo”, je v tokratni oddaji Kdo vam laže Boris Tomašič “izzval” predsednika NSi Mateja Tonina. Vprašanje se je namreč nanašalo na zadnji nastop Ljudmile Novak v omenjeni oddaji, ko je z vsemi “topovi” napadla trenutno vlado in Janeza Janšo.

Matej Tonin je v oddaji voditelju odgovoril, da ima Novakova kot nekdanja oziroma upokojena predsednica ta privilegij, da najprej gleda nase in šele v drugi vrsti na samo stranko. Prepričan je tudi, da ti njeni nastopi stranki ne prinašajo nič dobrega, zato upa, da bo tudi sama spoznala čas prihajajočih volitev in se ne bo posluževala stvari, ki stranki ne koristijo.

Stranka bo z Novakovo na to temo opravila pogovor in potem bodo videli kaj bo vse to prineslo, je dodal Matej Tonin. Dodal je še, da vsi njeni nastopi stranki doslej niso koristili, kar ji se sam kot predsednik tudi povedal, prav tako pa so to mnenje izrazili njihovi člani. Tonin je izrazil upanje, da tudi, če sama ne mara Janeza Janše, saj ne bo delala stvari, ki škodijo stranki.

Matej Tonin je v oddaji izpostavil, da si ni nikoli predstavljal, da bo neka stranka v Državnem zboru in to povrhu še Levica, ki bi se naj borila za delavske pravice, predlagala referendum na katerem se bo odločalo o višjih plačah delavcev. Prav tako mu je popolnoma nerazumljivo, kako lahko stranke v državnem zboru nasprotujejo zakonom, ki prinašajo dodatne ugodnosti ljudem. Tukaj je govoril o predlogu sprememb Zakona o dohodnini in PKP-10.

Vir: Twitter