(Video) Mag. Branko Grims v predstavitvi stališča SDS ob interpelaciji notranjega ministra Aleša Hojsa med drugim o najstarejšem triku

Foto: SDS

“Kaj je najstarejši trik levičarjev? Da sami nekaj sprovedejo, sami nekaj delajo, potem pa s prstom kažejo na drugega”, je predstavitev stališča SDS ob interpelaciji notranjega ministra Aleša Hojsa pričel mag. Branko Grims.

Grims je v predstavitvi stališča stranke izrazil prepričanje, da je vedno znova potrebna osvežitev spomina, da se pride do bistva današnje interpelacije ministra. V Državnem zboru je nato Grims prikazal sliko iz katere izhaja, da so se vidni člani stranke SD udeleževali protestov proti vladi. Z udeležbo na protestih so kršili predpise, ki jih je vlada sprejemala v luči omejevanja širjenja virusa covid-19.

Po navedbah Grimsa so se protesti počasi sprevrgli v nasilne proteste, od katerih so se določene stranke v Državnem zboru potem skušale distancirati. Ob tem je prikazal sliko, na kateri je bilo zapisano “Kamne v roke”, in pri tem poslance vprašal, če to ni nasilje? Vsi protesti so se po navedbah poslanca dogajali pod znaki revolucije – rdeče zvezde.

Ker so se po besedah Branka Grimsa mirni protesti sprevrgli v nasilne je temu ustrezno morala odreagirati Policija, katere reakcija je bila po besedah poslanca povsem ustrezna. Zato bi bila interpelacija argumentirana, če bi Policija pri tem kršila zakon, kar pa se po mnenju Branka Grimsa ni zgodilo.

Vir: Twitter