(Video) Marjan Šarec bi po tem, ko so se drugi spopadli s krizo in jo rešili, normaliziral državo. V primeru njihove vlade v Sloveniji napovedan “kadrovski cunami”!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Ljubljanski hotel Mons je danes gostil kongres stranke LMŠ, kjer so predstavljali svoj program za čas 2022-2026. Na kongresu, na katerem se je zbralo okoli 300 ljudi, so predstavili program poimenovan, “Normalizacija, rešitve in razvoj”. Po besedah Šarca naj bi to predstavljalo njihovo politiko. Kljub temu je potrebno spomniti, da v LMŠ pred volitvami 2018 niso imeli volilnega programa, a so uspeli manjšinsko vlado, sestavili zaradi izključevanja stranke SDS. Ob odstopu Šarca s položaja predsednika vlade je dejal, da s 13 poslanci ne more narediti praktično nič.

Tokrat zadnja javnomnenjska raziskava agencije Parsifal stranki LMŠ napoveduje med 6 in 8 poslanskih mandatov, vendar je pri tem potrebno povedati, da so to rezultati v primeru, da se na levi sredini ne pojavi nova stranka. Ugibanja gredo namreč v smeri, da se nova stranka ustvarja okoli Tomaža Vesela predsednika računskega sodišča, Igorja Zorčiča predsednikom Državnega zbora in celo Roberta Goloba.

Po besedah Šarca naj bi bil poglavitni cilj stranke razvojni preboj Slovenije, politika pa naj bi se pričela ukvarjati  z dobrim upravljanjem države, stroka pa bi v sodelovanju s politiko iskala rešitve za soočenje s kompleksno prihodnostjo.

Seveda pa se Šarec ni mogel izogniti, da bo v primeru sestave nove vlade tudi njihova stranka sodelovala pri “kadrovskem cunamijem”, saj napoveduje zamenjavo vseh kadrov, ki jih je imenovala trenutna vlada. Šarec je povedal: “Nova vlada bo morala opraviti zamenjave povsod tam, kjer si sedaj vladajoči politično, podrejajo institucije, ki naj bi bile neodvisne in so nujne za obstoj in funkcioniranje države. In to ni naša grožnja, ampak naša obljuba.”

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV