Video: Marjan Šarec ponovno “prekosil” samega sebe, saj bi Ustavno sodišče kar ignoriral ali kar razpustil!?

Foto: pixabay.com

Pred prihajajočo obravnavo ustavne obtožbe predsednika vlade Janeza Janše v Državnem zboru Republike Slovenije je nekdanji premier in predsednik opozicijske LMŠ še enkrat “presegel” samega sebe. Tokrat je buren odziv jvnosti “požel” z izjavo, da kolikor bi v DZ uspeli zbrati 46 glasov Slovenija ne bi potrebovala več Ustavnega sodišča. S tem ni samo užalil najvišje institucije v državi ampak je pokazal tudi, da leva politična opcija dela vse da bi dobila oblast nad vsem v državi.

Izjava Marjana Šarca, ki razburja javnost v teh dneh se glasi: “Če bi ustavna obtožba uspela potem niti ni več važno, kaj pravi ustavno sodišče, ker potem pomeni, da imamo 46.”  Ob tem je Šarec še izjavil, da naj bi imela koalicija v tem trenutku 38 glasov kar naj bi bilo po njegovo empirično dokazano, sam pa je koalicijo poimenoval “izgubljeni sinovi”.

Sam je prepričan, da jim trenutno manjkajo samo trije glasovi in dodaja, da jim prav toliko glasov manjka za sestavo nove koalicije. Kot kaže je ob tem pozabil, da 43 še vedno ni 46 in vse do takrat ne moreš sestaviti koalicije, kljub vsemu je mnenja, da če teh 46 glasov v ustavni obtožbi dosežejo ne potrebujejo več ustavnega sodišča oziroma njihovega mnenja ne bodo potrebovali.

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV