(Video) Mark Boris Andrijanič: “Z novimi napovedanimi davki na premoženje, ljudem daješ signal, da se varčevanje in trdo delo ne izplačata”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

V petkovi oddaji Kdo vam laže je Boris Tomašič gostil ministra Marka Borisa Andrijaniča, ki se je dotaknil tudi nove koalicijske pogodbe in napovedanih davkov na premoženje. Takšna pogodba po mnenju ministra daje signal, da se ne splača varčevati in trdo delati.

Minister Andrijanič je v oddaji Kdo vam laže povedal, da država z davki pošilja zelo pomembne signale državljanom. “To pomeni, da če bomo obdavčili hišo, ki si jo z lastnimi žulji zgradil, vikend, ki sta ga gradili recimo dve generaciji, potem ljudem dopoveduješ, da se varčevanje in trdo delo ne splača,” je dejal Andrijanič.

Poleg tega je prepričan, da je to signal ljudem, da se veliko bolj splača vse kar zaslužiš takoj zapraviti. Pri tem pa ne misliš kaj bo čez dve leti ali čez dvajset let. V kolikor pa želimo biti uspešno država in ohraniti navade, ki jih imamo – varčevanje, s tem smo tudi pripravljeni na hude čase, je potrebno takšne stvari nagrajevati ne pa jih kaznovati.

Minister je še povedal, da se pri nakupu hiše ali stanovanje že tako plača davek, zato se mu ne zdi smiselno, da bi država uvedla še dodaten davek na te zadeve.

Vir: Nova24TV