(Video) Marko Koprivc na preiskovalni komisiji zavajal, zato minister Aleš Hojs zahteva opravičilo

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Arnika)

Na parlamentarni preiskovalni komisiji, ki preiskuje domnevno pranje denarja in financiranje stranke SDS, je Marko Koprivc SD, ministra Aleša Hojsa obtožil, da je stranko SD poimenoval za ponosne naslednike morilcev. Minister Hojs je na zaslišanju stvar zanikal ter jo obrazložil, hkrati pa zaradi zavajanja zahteval opravičilo poslanca.

Minister Hojs je v nadaljevanju pojasnil, da je Koprivc sam v Državnem zboru izjavil, da je stranka SD ponosni naslednik komunistov. Hojs je Koprivca še vprašal ali ni res, da je sam to izjavil ter povedal, da se pa v stranki klanjajo morilcem. Minister je Koprivca še vprašal, kaj od tega ni res?

Na zaslišanju je Koprivc ob zaslišanju Borisa Tomašiča direktorja Nove hiše in Nove24TV, zatrjeval, da se preko omenjenih družb pere denar za stranko SDS. Na zaslišanju je že prišel do zaključkov, da se to dogaja in je takšno poslovanje nezakonito. Tomašič mu je odgovoril, da je to njegovo lastno mnenje in družba posluje povsem zakonito, kar so pokazali tudi različni nadzori.

Vir: Twitter