(Video) Milan Zver: “Korupcijski škandali na levici niso problem korupcije parlamenta, ampak korupcije v SD-ju oziroma na levici”

Dr. Milan Zver, poslanec v Evropskem parlamentu.Foto: Nova24TV

Res je, večina korupcijskih škandalov je povezana z levico, na evropski ravni. In mi pravimo, da to ni problem korupcije parlamenta, ampak korupcije v SD-ju oziroma na levici,” je v oddaji Kdo vam laže dejal evropski poslanec Evropske ljudske stranke dr. Milan Zver. V nadaljevanju je dodal, da je nedopustno, da nekdo financira katerega koli poslanca, saj mora ta potem zagovarjati stališča, ki jih zagovarja tisti, ki ga financira.

V zadnji oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič gostil evropskega poslanca dr. Milana Zvera. V oddaji sta spregovorila  različnih temah, vse od zadnjih korupcijskih škandalov v evropskem parlamentu, okoljskih ukrepih, ki so po mnenju poslance izredno enostranski, prepovedi prodaje vozil z bencinskim in dizelskim motorjem po letu 2035 ter področju medijev na ravni Evropske unije.

Evropski poslanec je prepričan, da lahko imajo predlogi okoljskih ukrepov hude gospodarske, socialne in politične posledice. Po njegovem je razlog v tem, da trenutno veliki svetovni “igralci” Kitajska, Indija, Brazilija, še niso pripravljeni sodelovati na tak način in to bi prineslo za Evropsko unijo veliko negativnih posledic.

“Zadnji sklep, ki ga je sprejel EP, da po letu 2035 ne bi smeli več voziti z motorji z notranjim izgorevanjem, bencinom in dizlom, bi močno vplival tudi na Slovenijo. Glasoval sem proti, ker ima ta ukrep močan ekonomski učinek. Izgubili bi lahko na milijone delovnih mest v EU.” Je glede predloga Evropske unije, da se z letom 2035 prepove prodaja motornih vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem, dejal dr. Milan Zver.

Evropski poslanec se je dotaknil svobode medije in akta, ki se na to temo pripravlja v Evropski uniji. “Na ravni EU se pripravlja akt o svobodi medijev. Poskrbeli bomo, da bo poročevalka za Evropski parlament dobro obveščena o tem kaj se dogaja v Sloveniji, kjer je medijski prostor manj pluralen kot v Zahodni Evropi,” je dejal dr. Milan Zver.

Vir: Twitter