(Video) Mirko Vrbnjak: “Potrebno se je zavedati, da smo mi že leta 1990 skrili ne shranili orožje TO, da ga ni zasegla agresorska JLA”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Albin Vrabič

Medtem, ko se približujemo 25. juniju, ko je bila leta 1991 razglašena samostojnost in vodilni politiki 32 let po tem zgodovinskem dogodku nimajo časa za udeležbe na spominskih slovesnostih, je dobro osvežiti nekatere dogodke tistega časa. Vsem, ki so takrat dali življenja oziroma jih bili pripravljeni dati za samostojno Slovenijo, se vlada posmehuje tudi s tem, da bo na državni proslavi nastopal človek, ki je nasprotoval temu zgodovinskemu dogodku.

https://twitter.com/AVrabic/status/1670124574573318144?s=20

Zaradi potvarjanja zgodovine s strani trenutne oblasti je tako dobro vedeti nekatera resnična dejstva, ljudi, ki so sodelovali v ključnih dogodkih slovenske osamosvojitve. Eni teh pogumnih državljanov so bili tudi v družini Mirka Vranjeka iz Ložnice pri Velenju. Sodelujoči v vojni za osamosvojitev Mirko Vrbnjak je prepričan, da se morajo ljudje zavedati, da se takrat ni hranilo orožje Teritorialne obrambe ampak skrivalo pred vojaki JLA.

V svojem govoru je poudaril, da se je to pričelo že leta 1990 in ne kot želijo nekateri prikazati šele leta 1991. Prav tako je gospod Vranjek povedal, da je bilo potrebno delovati v skrajni tajnosti, saj bi lahko JLA hitro prišla na sled in prevzela orožje TO, prav tako pa je bilo potrebno ravnati hitro in odločno. Kot poudarja je sam s pomočjo pogumih sokrajanov pod poveljstvom Ervina Prislana uspel pod pretvezo vožnje drv prepeljati in skriti cel kamion orožja. V kolikor do tega ne bi prišlo bi ga zasegla agresorska vojska JLA.

Vir: Twitter