(Video) Miro Haček: “Ko stavka v javnem zavodu tudi oseba, ki v javnem zavodu sploh zaposlena ni. Only in Slovenia.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter)

Ko smo že včeraj poročali so nekateri zaposleni na RTV v domnevni luči depolitizacije oziroma normalizacije na tamkajšnjem mediju pripravili stavko. Ob vsem dogajanju je bolj se vse bolj zastavlja vprašanje kakšen je bil dejanski namen te stavke. Da je bila stavka bolj kot kar koli drugega politično usmerjena proti vladi Janeza Janši, kaže tudi dejstvo, da je na njej nastopil Marcel Štefančič.

In zakaj Marcel Štefančič kaže na političen boj na RTV Slovenija? Marcel Štefančič je v svojem govoru med drugim dejal tudi: “Trenutno vodstvo RTV-ja ne spoštuje Televizije Slovenija”. Na ta njegov nastop pa je politolog dr. Miro Haček zapisal: “Ko stavka v javnem zavodu tudi oseba, ki v javnem zavodu sploh zaposlena ni. Only in Slovenia.

Dr. Miro Haček je še na socialnem omrežju ob stavki na RTV Slovenija izrazil mnenje, da včerajšnja stavka ni bila ravno namenjena depolitizacije nacionalne RTV. Se strinjam, da je problem, če politika kliče po depolitizaciji. “Ponavadi je resničen motiv ravno nasproten. O javni RTV bi bilo treba napisati dejansko strokoven in uravnotežen zakon (kar zakon GS-ja pač ni), še prej pa opraviti široko javno razpravo,” je zapisal dr. Haček.

Vir: Twitter