(Video) Miro Haček se glede na izjave premierja Goloba sprašuje, kdo mu je v resnici sestavljal vlado

Miro Haček. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Mirko Mayer)

“Torej je PV predlagal za ministra/ico nekoga, ki ga nikoli ni srečal?? Kdo mu je torej sestavil vlado??” Gre za izjavo politologa Mira Hačka s katero je pospremil zadnje izjave Roberta Goloba o tem, da naj bi šele dan pred imenovanjem njegove vlade spoznal Tatjano Bobnar in Boštjana Lindava.

Robert Golob je namreč na POP TV zopet podal izjavo, ki poraja dvom v njegovo kredibilnost in kredibilnost same vlade. Za omenjeni medij je namreč izjavil, da je notranjo ministrico Tatjano Bobnar in Boštjana Lindava spoznal šele 31. maja, letošnjega leta.

Po izjavi predsednika vlade bi naj tako ministrico s katero bo oblikoval politiko države spoznal šele en dan pred tem, ko je bila njegova vlada v državnem zboru potrjena. Zaradi takšnih izjav Goloba so vse glasnejša vprašanja, kdo je potem v resnici sestavljal trenutno vlado, če predsednik vlade pred tem ni poznal svoje ministrske ekipe. Eden od teh je tudi politolog Miro Haček, kateremu se zdi zelo nenavadno, da bi Golob predlagal za ministrico nekoga, ki ga pred tem sploh ni poznal ali srečal.

Vir: Twitter