(Video) Mojca Šetinc Pašek na RTV Slovenija z izredno nekulturnim in nekonstruktivnim dialogom ob navajanju dejstev s strani sogovornikov grozila, da bo zapustila oddajo

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

V tokratni oddaji Arena je voditelj Igor Pirkovič pripravil pogovor na temo RTV Slovenija in pogledov kako bi morala delovati nacionalna televizija. V oddaji je bila prisotna tudi nekdanja novinarka nacionalne televizije Mojca Šetinc Pašek, ki je danes poslanka Gibanja Svoboda in najglasnejša zagovornica depolitizacije RTV Slovenija.

Šetinc Paškova je s svojim nastopom pokazala kako si trenutna oblast predstavlja depolitizacijo RTV Slovenija in kako na RTV ne bi smelo biti drugačnih stališč kot jih zagovarjajo sami. Tako je denimo voditelju Igorju Pirkoviču “grozila”, da bo zapustila oddajo kot so to počeli predstavniki levice v predvolilnih oddajah. To njeno izvajanje je posledica dejstva, da je Tim Zalaznik z RTV Slovenija v oddaji povedal, da s novelo zakona želi politika skozi stranska vrata vstopiti na RTV Slovenija.

Zalaznik je povedal, da smo to na RTV Slovenija že videli in sedanje postopanje koalicije kaže ravno na to dejstvo. V nadaljevanju je povedal, da je družba spolitizirana kot tudi civilna družba. V kolikor bi vlada res hotela depolitizirati RTV Slovenija bi pri pripravi zakona gledala tudi na civilno družbo, ki s politiko nima nobene veze, je poudaril Zalaznik.

Zalaznik je v izvajanju povedal, da ekscesi, ki so se dogajali v zadnjem obdobju v studijih ne kažejo na profesionalnost, ki bi jo bilo potrebno imeti na RTV Slovenija.

Šetinc Paškova se je arogantno odzvala tudi na navajanje Zalaznika, da je kulturni diskurz bil onemogočen, saj se trenutna koalicija ne more sprijazniti, da je po dolgem času vodenje RTV Slovenija prevzela opcija, ki je bližje desnemu družbeno-političnemu nazoru. Prav tako je Zalaznik v svojem izvajanju Šetinc Paškovi dejal, da je bila že v času delovanja na RTV Slovenija zelo neobjektivna.

Vir: e-maribor