Edina opozicijska stranka, ki je pripravljena sodelovati s koalicijo je stranka SNS. Ne želijo delovati v nasprotju z interesi države, prizadevajo si za njeno integriteto in si želijo reševati njeno prihodnost. Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je prepričan: “Če želi kdo reševati državo, se mora zavezati k enemu sodelovanju. Konec koncev skupaj moramo rešiti to problematiko, ki jo imamo.” Opaža pa sam nepripravljenost za sodelovanje ostalih opozicijskih strank, ki po njegovem mnenju želijo le zrušiti državo v ključnih časih. Poudaril je, da bi Slovenci morali stopiti skupaj ter rešiti državo, “sicer bo šlo vse k hudiču”, česar pa v SNS po njegovih besedah ne bodo dovolili.

Na Brdu pri Kranju se je zgodil sestanek vladne koalicije in dela opozicije, predsednik Republike Borut Pahor se je na skupnem srečanju sestal s predsednicama in predsedniki parlamentarnih strank Janezom Janšo, Tanjo Fajon, Zdravkom Počivalškom, Matejem Toninom, Karlom Erjavcem, Alenko Bratušek in Zmagom Jelinčičem Plemenitim.

Nista pa se sestanka udeležila predsednik stranke LMŠ, Marjan Šarec ter koordinator Levice Luka Mesec. Njuno odločitev je Pahor obžaloval, po njegovih besedah to samo potrjuje, da dialog sodelovanja parlamentarnih strank ni nekaj samoumevnega, kot je to bilo v preteklosti.

Video in več lahko vidite na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV