(Video) Nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič: “V primeru prevzema ministrstva za obrambo s strani Marjana Šarca, me najbolj skrbi kdo bo nadziral Damirja Črnčeca”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Na Planet TV so za mnenje okoli morebitnega imenovanja Marjana Šarca na mesto obrambnega ministra povprašali nekdanjo obrambno ministrico Ljubico Jelušič. Na začetku je Jelušičeva povedala, da Ministrstvo za obrambo ni prostor za pozerstvo in da je status prostovoljnega gasilca premajhna referenca za zasedbo takšnega delovnega mesta.

“Legitimitete z volitev tukaj ni, da bi za človekom stala neka močna politična moč, tudi ni mogoče govoriti,” je dejala Ljubica Jelušič. Pri Marjanu Šarcu po besedah Jelušičeve tudi ni mogoče govoriti o strokovnosti, ki bi bila potrebna na področju obrambe, zaščite in reševanja.

V pogovoru je Jelušičeva še prav posebej opozorila na Damirja Črnčeca, ki je bil direktor tako SOVE, kot Varnostno obveščevalne službe. Jelušičevo predvsem skrbi, da novi poslanci ne bi bili kos nalogi nadzora dela Črnčeca. Jelušičeva je namreč mnenja, da bi bilo potrebno biti v tem primeru zelo pozoren na delo in jo skrbi kdo bo nadzoroval njegovo delo. Gre namreč za zelo samostojnega človeka, ki večkrat nadzira delo drugih, sedaj pa jo zanima kdo je sposoben njega nadzorovati.

Hkrati je Jelušičeva povedala, da na krilih zmagoslavja nihče ne bo pripravljen Mateju Toninu priznati odlično opravljeno delo. Sam je prepričana, da je Tonin v zadnjih dveh letih zelo korektno opravil svoje delo.

Vir: Twitter