(Video) Neverjetno! Kako Milan Kučan, Miro Cerar, Ivo Daneu in drugi znani Slovenci v 21. stoletju še vedno obujajo spomin na Jugoslavijo

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Bogdan Tanjević)

Včeraj je na socialnem omrežju Twitter uporabnik Bogdan Tanjević objavil video posnetek na katerem Milan Kučan, Miro Cerar starejši, Bojan Križaj, Ivo Daneu in nekateri drugi znani Slovenci veselo prepevajo jugoslovansko pesem. Vse to kaže, da se nekateri v Sloveniji v 21. stoletju še vedno niso sprijaznili, da je Slovenija samostojna država.

Iz objavljenega posnetka lahko tudi vidimo za kakšno demokracijo bi se zavzemali tako imenovani petkovi kolesarji, ki jih podpira Milan Kučan in kateri vpijejo, da je v Sloveniji fašizem. Kot kaže bi si le-ti želeli ureditev, ki smo ji bili priča pred več kot 30. leti.

Da gre res za skomine po starem sistemu je dal vedeti tudi Bogdan Tanjević, ki je zapisal, da njegovi prijatelji Slovenci pojejo njim ljube pesmi. Zelo pomenljiv pa je še en njegov zapis, ki bi ga lahko prevedli: “Na vprašanje Mira Cerarja mlajšega, svojemu očetu Miru Cerarju, ali bi se lahko ukvarjal s politiko? Miro Cerar starejši mu je dejal, naj pove kaj misli o NOB in naj mu odgovori še na dve vprašanji. Miro Cerar mlajši je nato postal celo predsednik vlade.”

Premier Janez Janša, ki je ravno s strani Milana Kučana deležen očitkov, kako vlada je ob tem zapisal: “Slovenci smo odšli iz Jugoslavije, a njena avtokratska narava iz nekaterih naših prvorazrednih državljanov nikakor noče oditi.”

Če gre v tem primeru za politiko prihodnosti, presodite sami.

Vir: Twitter