Kljub temu, da je test sto evrov, je vseeno boljše da izvedemo test in da potem ni nobenih dilem,” je v izjavi za medije dejal septembra Marjan Šarec, brez da bi nosil zaščitno masko. Rezultat pričakujem jutri, tako so rekli, in potem bomo videli,” je še povedal. Ta dogodek je seveda zlahka romal v pozabo, saj mu mediji niso namenili kaj prida pozornosti. Verjetno so ga še pohvalili, ker se je preventivno odločil za testiranje, po tem ko so nekaterim poslancem in strokovnim sodelavcem njegove stranke LMŠ, zaradi stika z okuženo osebo, odredili karanteno. Med čakanjem na rezultate se je namreč gibal povsod in se ni samoizoliral.

Večina ljudi je do danes verjetno že pozabila, da je bila v začetku septembra štirim poslancem opozicijske LMŠ in še osmim strokovnim sodelavcem poslanske skupine zaradi stika z okuženo sodelavko, odrejena karantena. Potem so okužbo potrdili še pri eni sodelavki, na testiranje pa je odšel tudi predsednik stranke, Marjan Šarec. Med čakanjem na rezultat, pa ni pridno čakal v samoizolaciji, kot bi pričakovali, sploh ob zadnjih očitkih na podobne situacije pri članih nasprotne strani.

Zadnje dni smo namreč v vseh medijih poslušali očitke, ki so leteli na dva predstavnika aktualne vlade in enega predstavnika zdravstvene stroke. Dva izmed njih sta se namreč v javnosti pojavila med čakanjem na rezultat testa na covid-19, tretjega pa so “zasačili” pri točenju goriva brez zaščitne maske. Situacijo pa je, kot vedno, izkoristila tudi opozicija, ki na omenjene napake opozarja ob vsaki priložnosti.

Avtorica Sara Bertoncelj, video in več lahko vidite tukaj.