(Video) Nov šok tako za slovenske evropske poslance z levice in celotno levico v Sloveniji. Komisar Frans Timmermans pohvalil predsedovanje Slovenije EU!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Vlada republike Slovenije)

Za slovenske evropske poslance iz levega političnega pola in celotno levo politiko, zbrano okoli KUL, je bil včeraj zelo slab dan. V Evropskem parlamentu so poslanci razpravljali o vladavini prava in temeljnih pravicah v Sloveniji.

Vendar kot je poročal tednik Demokracija med poslanci v Evropskem parlamentu, ni bilo posebnega zanimanja za razpravo in je bila dvorana ob tem zelo prazna. Poleg tega so si bili poslanci zelo različni v mnenju o vladavini prava in temeljnih pravicah v Sloveniji.

Članek je dostopen tukaj.

Dvorana Evropskega parlamenta med razpravo o Sloveniji. (Foto: Demokracija)

S tem slovenski evropski poslanci, ki so želeli očrniti Slovenijo v tujini, kot kaže s svojim “manevrom”, niso uspeli. Še več “hladen tuš” so prejeli od evropskega komisarja Fransa Timmermansa, ki je na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta izrekel pohvale slovenskemu predsedovanju in se je lahko na COP26 ravno zaradi slovenskega predsedovanja pogajal v imenu celotne Evrope. Timmermans je izpostavil, da gre ta zasluga srečanju, ki ga je imel z vsemi ministri in je pokazalo, kako močna je Evropska unija.

Vir: Twitter