(Video) O vaših davkih odloča minister, ki ne zna pojasniti kje v zakonu piše, da boste v primeru solidarnostne sobote upravičeni do plačila solidarnostnega davka!

Foto: Zajem zaslona X / Andrej Hoivik

Veliki večini Slovenk in Slovencev je po letu in nekaj mesecih Golobove vlade že več kot jasno, da imamo na položaju ministre, ki niti ne vedo kakšne so njihove pristojnosti in delovne obveznosti, kot ne vedo kakšne zakone sprejemajo. To se še bolj očitno kaže, ko se nam zgodijo krizne situacije in je potrebno hitro odreagirati. Hkrati pa ima Slovenija trenutno vladno garnituro, ki najbolje zna ljudi iz dneva v dan bremeniti z novimi davki, ki že tako visoke davčne stopnje še višajo.

Ker so Slovenijo v začetku avgusta prizadele najhujše poplave v zgodovini, je bilo potrebno hitro reagirati. Kljub temu, da je predsednik SDS Janez janša, premierju Robertu Golobu predal 44 predlogov za interventni zakon, je Golobova koalicija najlažji pritok denarja za sanacijo videla skozi novo davčno obremenitev in solidarnostno delo. Vlada bi se naj odločila, da lahko ljudje izbirajo med eno in drugo opcijo. Vendar sprejet interventni zakon v praksi zadevo postavlja popolnoma drugačno luč?

Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič je namreč ministra za delo Luko Mesca soočila s tem, da razkrije, kje je zapisano, da ljudje, ki bodo delali tako imenovane solidarnostne sobote, ne bodo rabili plačati solidarnostneda davka (0,3 %). Voditeljica je ministro celo predložila sprejet interventni zakon, da bi ji minister pokazal, kje je zapisano takšno določilo. Mesec se je izmikal s tem, da naj bi bila to formulacija Ministrstva za finance.

Poslanec SDS Andrej Hoivik je takšno neznanje ministra pospremil z besedami, da niti minister, niti predsednik vlade ne vesta kaj piše v zakonu. Predsednik SDS pa je takšen nastop pospremil z besedami: “In takile odločajo o vaših davkih.”

Vir: X