(Video) Ob Alešu Hojsu Robertu Golobu zmanjkalo argumentov: “Gospod Golob je ustvaril mit, da je on nezamenljiv. Vsak je zamenljiv.”

Foto: Twitter (SDS)

Po nekaterih osrednjih medijih v Sloveniji, so sedaj tudi na RTV Slovenija v oddaji Tarča v bran vzeli Roberta Goloba direktorja GEN-i in želeli prikazati, da je za njegovo zamenjavo kriva vlada, ne pa potek mandata in slabi poslovni rezultati.

V oddaji je bil gost tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je glede zamenjave Goloba vsem nalil čistega vina. Kot je Pojasnil Hojs, so bili rezultati GEN-i katastrofalni in je zato prepričan, da lahko nadzorniki najdejo direktorja, ki bo podjetje vodil bistveno bolje. Glede podražitve elektrike je Hojs povedal, da GEN-i podražitev ne bo zaračunaval gospodinjstvom, želi pa to prevaliti na bolnišnice, šole in gospodarstvo. Bolnišnice naj bi tako leta 2022 plačevale trikrat višjo ceno električne energije, posledično pa se ta strošek potem prenese na davkoplačevalce.

Glede poslovanja podjetja je minister povedal, da je imelo podjetje lani od 3 milijard evrov, le 15 milijonov evrov dobička, prav tako pa je moralo 40 % njihovih družb v tujini dokapitalizirati.

Kar se pa tiče zamenjav v energetiki, je Hojs povedal, da je ob prevzemu županske funkcije v Ljubljani, Zoran Jankovič povedal, da bo direktor tisti, ki ga bo določil on. In energetiko v Ljubljani tako vodi človek, ki ima edino referenco, da je bil vodja volilnega štaba. Glede Roberta Goloba pa je Hojs povedal: “Gospod Golob je ustvaril mit, da je on nezamenljiv. Vsak je zamenljiv.”

Vir: Twitter