(Video) Obnašanje nekaterih poslancev kaže, da bi bilo v slovenske šole dobro uvesti ure bontona! Aljaž Kovačič LMŠ tolkel po mizi in kričal na predsednico odbora.

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Mlada Slovenija)

Pri neprimernem obnašanju, ki so ga v petek na Odboru za izobraževanje, znanost, šport in mladino uprizorili poslanci Levice, se jim je pridružil tudi Aljaž Kovačič LMŠ. Ker gre za enega od mlajših predstavnikov v Državnem zboru, tako vse kaže, da bi bilo dobro v slovenske šole uvesti ure bontona.

Aljaž Kovačič je najprej ob 22.06 prvič napovedal, da ne bo več sodeloval na seji odbora. Kljub vsemu se je 22.16 vrnil v dvorano in predsednici odbora Ivi Dimec očital, da le-ta trdi, da bi mogla biti seja odbora do decembrske seje DZ izpeljana, hkrati pa je navajal, da ona tega ne trdi. Vmes je Kovačič še malo posegel po “šarcizmu”, ko je želel prikazati prispodobo svojega predhodnega izvajanja.

V nadaljevanju je začel poslanec Kovačič kričati na predsedujočo, da želi imeti postopkovni predlog. Ker mu predsednica ni takoj dala besede, je začel poslanec kričati in si vklapljati mikrofon ter predsednici očital fašizem. Predsednica je v mirnem tonu poslancu povedala, da ni tam, zato da bo delila opomine, saj so poslanci zrele osebe, izvoljene s strani ljudstva, in se znajo obnašati.

Kovačič je v nadaljevanju dejal, da ga je sram, da sedi v Državnem zboru in 22.46 zopet napovedal odhod s seje odbora. Predsednica je dala predlog na glasovanje, ko je pričel poslanec močno tolči po tipki za vklop mikrofona, ker je še vedno želel imeti postopkovni predlog. Ob 22.54 je poslanec Kovačič še vedno želel obrazložiti glas in zahteval 45-minutni odmor ter 23.19 res odšel z dvorane. Pred odhodom so ga kamere ujele še pri posvetovanju z vodjo Levice Luko Mesca.

Vir: Twitter