(Video) Oddaja Kdo vam laže popolnoma iz tira vrgla predsednico državnega zbora, ki je zaradi oddaje celo prekinila sejo

Foto: Twitter (arnika)

V Državnem zboru smo bili včeraj priča nenavadnemu prizoru, ko je predsednica Urška Klakočar Zupančič sejo zaradi domnevne ogorčenosti morala prekiniti. V takšno stanje jo je spravila njena kolegica Mojca Šetinc Pašek, ki je predvajala posnetek oddaje Kdo vam laže.

Klakočar Zupančičevo je razburil posnetek, ki kaže kako je v oddajo klical ogorčeni gledalec, ki je bil mnenja, da bo potrebno Slovenijo še enkrat osvoboditi. Voditelj Tomašič je po klicu gledalca povedal, da je vlada na oblast prišla s krvjo in bo tako verjetno tudi odšla.

Po mnenju Mihe Kovača za Portal24.si bi moral sicer voditelj takšne zadeve prekiniti, na drugi strani pa je spomnil, da naj se tako Pašek Šetinc kot Klakočar Zupančič spomnijo kako so z nasilnimi protesti skušali odstraniti vlado Janeza Janše. Spomnil je tudi na dogodke pred ministrstvom za kulturo, ko so pripravili performens s krvavimi in kako so protestniki simbolično kamenjali Janeza Janšo.

Analizo zgroženosti predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič si lahko preberete tukaj.

Na zadevo se je odzval tudi Boris Tomašič, ki je zanikal kakršno koli pozivanje k nasilju. Za takšen odziv je po njegovem kriva nepripravljenost nove vlade na nezadovoljstvo ljudi, ki je po njegovem iz dneva v dan večje.

Vir: Twitter in Portal24.si