(Video) Odziv prizadetega v poplavah: “Janez Janša, dela, dela, dela in je noro dober organizator ter vsem na terenu v spodbudo”

Foto: Facebook

Prvi od slovenskih politikov je bil po uničujoči ujmi na terenu prvak SDS Janez Janša, ki je prizadetim pomagal čistiti, kar so za sabo pustile deroče vode. S svojim pristopom je bil tako v spodbudo poslanskim kolegom iz vrst SDS, katerim so sledili lokalni odbori in nenazadnje tudi nekateri sedanji in nekdanji politiki. Tako sta se teden dni po uničujočih ujmah na terenu pri odpravljanju posledic znašla nekdanji predsednik Borut Pahor in prvak SDS Janez Janša.

Pri poročanju o uničujočih poplavah so pri lokalni VTV obiskali tudi Zgornjo Savinjsko dolino, ki je bila poleg Koroške najbolj prizadete. Pred mikrofon so povabili lastnika Šport centra Prodnik, ki jim je deroča Savinja odnesla tako rekoč vse. V nekaj besedah je opisal kako je k reševanju pristopil Janez Janša in zakaj tisti, ki takšno delo vidijo kot nabiranje političnih točk, močno brcajo mimo.

Za gledalce lastnik pove, da sta bila prva dva dneva po uničujočih poplavah izredno težka in ni našel vizije kako naprej. Potem pa so se pojavili prostovoljci iz cele Slovenije in tudi tujine, ki so pričeli z odstranjevanjem naplavin. “Potem pride še sem Janez Janša, ki dela, dela, dela. Jaz še nisem videl, da lahko človek tako dela in je bil vsem spodbuda. Predvsem pa je noro dober organizator,” je delaj lastnik Šport centra Prodnik. Najbolj pa ga jezi, da je bil človek umazan do glave in po objavi njegovega dela na Radiu Ognjišče pridejo izredno nespodobne izjave.

Vir: Facebook