(Video) Pavle Rupar: “Prisluhniti ljudem je umetnost politike”

Pavle Rupar. (Foto: Zajem zaslona YouTube)

V zadnjem obdobju je veliko govora tudi v novo nastali stranki Glas upokojencev, ki jo vodi Pavle Rupar in iz imena katere izhaja kd bo njihva glavna interesna skupina. V oddaji Ura moči je novi predsednik stranke pojasnil, zakaj je pomembno, da se danes prisluhne upokojencem. Kot je pojasnil Rupar je ignoranca današnje vlade tako velika, da je premalo, če upokojenci samo pojejo, žvižgajo in protestirajo na ulici.

Iz tega razloga je pomembno, da stranka, ki bo zastopala to interesno skupino tudi pride v Državni zbor. Sam je prepričan, da je umetnost politike, da prisluhne ljudem in zato je mnenja, da tisti, ki bo prisluhnil upokojencem bo volitve tudi dobil. Ko se politiki enkrat postavijo proti idejam in ne slišijo več ljudi gre vse navzdol. Sam je priznal, da se je njemu t v plitiki zgodilo in takrat je videl kako gre potem vse še samo navzdol.

Takšno sliko danes gedamo pod vodstvom Roberta Goloba. Ko je njegova vlada ljudem obljubljala kaj vse bo naredila in delvala kot da jih posluša, so jim ljudje še verjeli. Danes, ko delaj izključn sam zase pa s ljudje izgubili zaupanje v njihvo politiko. Iz tega razloga je Rupar še kako prepričan, da Državni zbor potrebuje stranko kot je njihova.

Vir: X