(Video) Pavle Rupar: “Želimo si, da vlada Roberta Goloba ne zanemarja upokojencev in poskrbi za dostojen dvig pokojnin”

Pavle Rupar. (Foto: Zajem zaslona YouTube)

Zaradi neke vrste prezira Zveze društev upokojencev Slovenije, do izredno pereče problematike upokojencev zaradi višanja cen življenjskih potrebščin, je Ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije pripravila protestni shod. Protest s sloganom “Za upokojence gre”, se bo odvijal 1. 2. 2023 na Trgu republike, na njem pa bodo zbrani opozarjali na slabšanje življenjskih pogojev za upokojence v Sloveniji.

Že pred protestom so v ljudski iniciativi predstavili zahteve, ki jih naslavljajo na vlado in želijo, da jih realizira. S tem bi namreč vlada pokazala, da ji ni vseeno za upokojence in bi za izboljšanje razmer naredila pomemben korak.

Nekdanji poslanec Pavel Rupar je pred kamerami poudaril, da bi morala vlada pokojnine zvišati za 15 do 20 odstotkov, glede na višino pokojnine posameznika. Upokojencem bi morala zagotoviti letni dodatek v višini 750 evrov, prav tako bi se morale pokojnine samo zaradi inflacije zvišati za 20 odstotkov zvišati. V ljudski iniciativi si še želijo, da vlada ne bi zanemarjala upokojence in jim z dostojnimi pokojninami izrazi zahvalo za njihov prispevek v času delovne dobe.

Vir: e-maribor