(Video) Peter Jančič: “Razlog moje zamenjave je uspešnost portala in da so mu ljudje verjeli, hkrati pa je bil kritičen do vlade”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina)

Do nedavnega odgovorni urednik Siol.net Peter Jančič, ki si ga je vlada na vsak način trudila zamenjati, je v pogovoru z Luko Svetina za Domovino spregovoril o nekaterih “nelogičnih” potezah Golobove vlade. Novinar je spregovoril o kadrovskem cunamiju, ki smo mu priča pod vodstvom Roberta Goloba in razlogih za svojo zamenjavo na vrhu siol.net.

Kot je pojasnil Peter Jančič so vlado motila nekatera razkritja okoli Roberta Goloba. Eno takšnih je, da je Golob ljudi zavajal, da nima računa v tujini za kar je pojasnjeval, da mu naj bi ukradli identiteto. Sedaj Slovenija nima pravice izvedeti kaj se dogaja glede domnevne kraje identitete Robertu Golobu v tujini.

Glavni razlog o politični menjavi njega na vrhu Siol.net pa Jančič vidi v tem, da je bil portal uspešen in mu je zaupala oziroma verjela več kot polovica prebivalcev. S tem je imel velik vpliv na levo-sredinske volivce. Zaradi tega so morali izpeljati zamenjavo, saj je težnja po obvladovanju velike, ker si Golobova vlada prizadeva za nekritično novinarstvo, ki smo mu trenutno priča v veliki meri.

Vir: Domovina