(Video) Peter Jančič: “Stranka Gibanje Svoboda ponuja ukinitev svobode in bi nas radi prestavili v nek totalitaren svet iz katerega smo nekoč prišli”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

O trenutnem aktualnem dogajanju in politiki, ki jo vodi Robert Golob je za Nova24TV spregovoril novinar Peter Jančič. Novinar in odgovorni urednik Siol.net Peter Jančič je v pogovoru za Nova24TV izpostavi, da nas trenutna vlade pelje nazaj v neke čase iz katerih smo pred časom že prišli.

V pogovoru je Jančič izpostavil, da imamo sedaj v vladi stranko Levica, ki se zavzema za izstop Slovenije iz NATA ter prav tako iz Evropske unije. To bi pomenilo, da bi Slovenija izstopila iz sveta v katerem sta zagotovljena svoboda govora in tiska. Nepojmljivo se Jančiču zdi tudi, da se nad takšnimi dejanji navdušuje stranka, ki je ravno prišla v državni zbor.

V pogovoru je izpostavil, da nam Robert Golob takšne poteze ponuja z izgovorom depolitizacije medijev. Trenutno smo priča temu, da se v državnem zboru pogovarjajo o omejevanju temeljnih svoboščin, ki veljajo v zahodnem svetu. “Mi imamo stranko Svoboda, ki nam kot glavni program ponuja ukinitev svobode,” je prepričan Peter Jančič.

Po njegovem mnenju bi nas rada trenutna oblast prestavila v nekakšen totalitaren svet iz katerega smo nekoč že prišli.

Vir: Nova24TV