(Video) Peter Jančič: “Vladajoča elita nima spora z Ruparjem ampak z zdravniki, ki jasno opozarjajo na povezavo nacizma in evtanazije”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Kljub temu, da je trenutni politični vrh, zaradi nasprotovanja evtanaziji in primerjavo le te s tretjim rajhom napadel Pavla Ruparja, po mnenju Petra Jančiča ni to največja težava. V oddaji Ura moči je namreč novinar jasno povedal, da trenutna politika ni v sporu s Pavlom Ruparjem, ampak zdravniško organizacijo.

Kot je pojasnil Jančič spletne strani zdravniških organizacij v samih uvodi objavljajo mnenja uglednih zdravnikov, ki problematizirajo uzakonitev evtanazijo. Nenazadnje po njegovih besedah tudi povezujejo nacizem in evtanazijo. Prav tako bi takšen zakon od zdravnikov zahteval kršitev Hipokratove prisege.

Na drugi strani je po mnenju novinarja Rupar povedal samo nekaj, kar je izredno nerodno za vladajoče. Nenazadnje pa kot poudarja vlada podpira določene pobude civilne družbe, kar je tudi v primeru pobude uzakonitve evtanazije. Vendar še poudarja, tudi v primeru RTV Slovenija Golob priznal, da naj bi civilna družba zahtevala zamenjavo vodilnih.

V nadaljevanju je še poudaril, da ugovori, ki jih izrekajo vsi trije predsedniki, so dejansko ugovori proti vsemu zdravstvu.

Vir: Twitter