Na petkovih nezakonitih protestih v režiji Jaše Jenulla so poskrbeli za novo provokacijo. Križišče pred sedežem Ministrstva za okolje in prostor so si namreč uzurpirali in ga spremenili v “Trg republike za Bežigradom v Ljubljani”. Policisti novemu izzivanju niso nasedli in so se odzvali mirno. “Zapiranje cest je klasična provokacija, cilj je izzvati policijsko reakcijo in kot “žrtev” privabiti na svoje shode več ljudi. K sreči pa deluje tudi obratno, če policijske reakcije ni, se tako izgublja podpora Ljubljančanov,” se je na gesto protestnikov odzval član vladnega sveta za sprejemanje protikoronskih ukrepov Tomaž Štih.

Jaša Jenull, ki se mu očita, da je zgolj lutka v rokah Socialnih demokratov, očitno še ne namerava prenehati s svojimi teatralnimi predstavami. Po “ljudsko sprejetem participativnem proračunu” v preteklosti, je sledila okupacija križišča pred Ministrstvom za okolje in prostor. To je letos sprejelo nekaj sprememb okoljske zakonodaje, v kateri so me drugim navedli, pod kakšnimi pogoji lahko nevladne organizacije nastopajo v okoljskih postopkih. Z novo zakonodajo so jim pristrigli peruti in hitro se je izkazalo, da so se na cesto podali samo zato, da ne ostanejo brez denarja iz državne blagajne.

V preteklosti smo že poročali, da je Jaša Jenull le lutka v rokah vplivnega člana SD Jerneja Štromajerja. Viri so nam v preteklosti tudi razkrili, da je Jenull spodbujal provokacije in nasilje nad policisti in netransparentno porabljal zbrani “protestniški denar”. Glede na očitke naših virov smo Jenullu poslali vprašanja, vendar se mu nanje ni zdelo vredno odgovoriti. Njegov molk sporoča več kot tisoč besed.

Avtor Luka Perš, video in več lahko vidite tukaj.