(Video) Po intervjuju Mateja Tonina za Delo stranka NSi v nerodnem položaju, saj razkrito, da ima član stranke stike z Vesno Vuković

Foto: Ministrstvo za infrastrukturo

Po tem, ko so na Delu razkrili, da so prejeli s strani Gibanja Svoboda klice v uredništvo, da novinarka ne sme spraševati določenih vprašanj, so sedaj v neroden položaj postavili še NSi. V intervjuju je bilo namreč razkrito, da naj bi nekateri člani omenjene stranke imeli stike z generalno sekretarko Gibanja Svoboda.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1673297760601141248?s=20

Novinarka Dela je namreč v pogovoru predsednika NSi Mateja Tonina povprašala ali dejansko drži, da imajo člani stranke stike z Vesno Vukovič. Sicer naj bi šlo za neuradne informacije, zato je od predsednika stranke NSi želela pojasnila. Tonin je v izjavi dejal, da tega ne ve, zato naj bi o tem povprašali Vukovićevo in člana, ki naj bi imel stike.

V nadaljevanju je novinarka razkrila, da naj bi šlo za Jerneja Vrtovca, ker bi se naj z Vukovičevo poznala že dolgo. Tonin je dejal, da o tem nič ne ve in da naj bi o zadevi govoril z Jernejem Vrtovcem. Novinarka pa je še povedala, da je nekdanji minister te navedbe potrdil.

Vir: Twitter