Na družabnem omrežju Twitter se je pojavil posnetek, ki prikazuje, kako varovana je slovenska državna meja v praksi. Skupina Šiškove varde v Prlekiji je namreč med patruliranjem obmejnih delov zalotila nezakonite migrante in to navkljub temu, da območje v neposredni bližini obdaja ograja. Razlog za to se skriva v dejstvu, da je v enem delu ograja pač odprta. Migranti se nedvomno nad tem ne pritožujejo, saj jim je na račun arogance vlade Marjana Šarca nezakonit prehod meje, še bolj olajšan. 

Če bi se predsednik vlade Marjan Šarec in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar zavedala, da so migranti tisti, ki predstavljajo varnostno grožnjo, ne pa lastni državljani- pripadniki vard in vaških straž, bi bile zadeve na meji zagotovo drugače. Seveda pa je kaj takega utopično pričakovati glede na to, da Šarec vseskozi, kot kakšna lajna, ponavlja, da naj bi policija nadzorovala razmere na meji.

 

Ograje namenjene same sebi
Glede na to, da smo nedavno razkrili, kako migranti v posmeh naši oblasti, snemajo video bloge s katerimi nazorno prikazujejo, kako lahek je prehod čez mejo, se človek upravičeno vpraša v čem je smisel postavljenih ograj, ki več kot očitno ne opravljajo svoje glavne funkcije- varovanja meje. V času vlade Mira Cerarja smo za postavitev ograje porabili kar 13 milijonov evrov. Ker gre za visok znesek, je vlada podatek skrivala, dokler ga ni maja lani javnosti razkrila informacijska pooblaščenka, ki je ugotovila, da je skrivanje podatka o višini porabljenega denarja davkoplačevalcev neutemeljeno.

Foto: STA

Na videoposnetku, kjer je skupina migrantov posnela blog svojega popotovanja v Slovenijo, lahko na 26.22 minutah vidimo njihov lahkoten prehod čez slovensko mejo.

Videoposnetek in več si lahko ogledate tukaj.