(Video) Po spletu zaokrožil posnetek, ki prikazuje, kako osrednji mediji z voditelji opozicije manipulirajo z našo realnostjo in želijo prikazati o Sloveniji povsem drugačno sliko, kot jo imajo dejansko v Evropi

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Na Twitterju je zaokrožil posnetek, ki prikazuje, kako Slovenijo vidijo evropski voditelji in kako jo želijo prikazati osrednji mediji z opozicijskimi voditelji. Gre za diametralno nasprotje, hkrati pa video prikazuje manipulacijo z realnostjo, ki jo želijo nekateri prikazati v Sloveniji in na katero je pred časom opozoril Peter Gregorčič v oddaji Odmevi.

Posnetek tako prikazuje čestitke, ki so jih Sloveniji izrekli evropski voditelji ob njenem predsedovanju, na drugi strani pa oddaje nacionalne RTV Slovenija in POP TV, ki želijo z voditelji opozicije prikazati povsem drugačno sliko – sliko Slovenije po svoji meri.

V videu si lahko tako ogledate, kako je voditelj Jani Muhič POP TV zaskrbljen zaradi pisma predsednika vlade. Prav tako prikazuje “zaskrbljenost” Tanje Fajon in Marjana Šarca ob predsedovanju Slovenije Evropski uniji. Vendar si lahko v istem trenutku gledalec ogleda pohvale Evropske komisije Sloveniji za predsedovanje. S tem se kaže kako želijo nekateri v Sloveniji s pomočjo večinskih medijev prikazati povsem drugačno sliko o Sloveniji, kot jo ta dejansko uživa v Evropi.

Kot je že znano je bila Tanja Fajon ves čas predsedovanja Slovenije Evropski komisija tista, ki je tako v Evropi kot Sloveniji želela le-to prikazati kot nekakšno izgubljeno priložnost. Kljub temu kdor si je ogledal posnetke, ki jih je pred kratkim objavila Vlada Republike Slovenije je lahko dobil jasno sliko, da je bilo predsedovanje Slovenije zgodba o uspehu in so ga v Evropi videli popolnoma drugače kot si je to želela Tanja Fajon.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV