O torkovem dogajanju je minister Zdravko Počivalšek v sredo najprej spregovoril za Nova24TV. Kot je povedal, je v preiskavi, ki je potekala na njegovem domu in v prostorih ministrstva, ves čas sodeloval, saj jo jemlje resno in odgovorno. Osnova zanjo so sicer večinoma medijske objave. “To me na eni strani žalosti, na drugi pa veseli, da bom lahko z dokazi ovrgel te trditve,” je zatrdil. Pri navedbah o oškodovanju proračuna z nabavo ventilatorjev gre po Počivalškovih besedah za konstrukt: “Vse ostalo so konstrukti, ki jih bomo uspeli z dokazi ovreči.”

Po torkovi predstavi za javnost, v kateri so med drugim potekale hišne preiskave na domu ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in v prostorih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je minister o podrobnostih najprej spregovoril za Nova24TV. Počivalška smo uvodoma vprašali, zakaj so mu tekom torkovega dogajanja sploh odvzeli prostost. “Najprej moram povedati, da nisem bil priprt, ampak sem sodeloval cel dan pri preiskavi, ki je potekala najprej pri meni na domu, potem pa tukaj na ministrstvu. Potem kar smo v zadnjih mesecih poslušali, je bila preiskava logična posledica vseh teh manevrov,” je pojasnil.

Počivalšek preiskavo jemlje resno in odgovorno, osnova zanjo pa so večinoma medijske objave

V nadaljevanju je razkril nekatere podrobnosti hišne preiskave: “Glede preiskave lahko rečem to, da jo jemljem resno in odgovorno. Lahko rečem, da so osnova za to preiskavo večinoma medijske objave. To me na eni strani žalosti, na drugi pa veseli, da bom lahko z dokazi ovrgel te trditve.”

 

Avtor Rok Krajnc, video in več lahko vidite tukaj.