(Video) Pod Golobovo vlado se vici pišejo kar sami. Medtem, ko imamo ene najvišjih cen elektrike v Evropi, se Golob hvali, da smo med desetimi energetsko najboljšimi državami!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Ciril), Twitter (Dominik Štrakl)

Nekatere poteze vlade in Roberta Goloba več kot očitno terjajo kar nekaj odgovorov na vprašanja: Ali se vlada norčuje iz državljanov ozirom ali si zatiska oči pred resničnim svetom? To velja tudi za zadnjo izjavo Roberta Goloba o uspešnosti slovenske energetika.

Robert golob je namreč izjavil, da se slovenska energetika uvršča med deset najboljših na svetu in po njegovem mnenju nikjer drugje ni Slovenija tako dobra. Gre za izjavo s katero se Golob spreneveda, da v Sloveniji le ni vse tako “rožnato” kot želi njegova vlada prikazati ljudem.

V kolikor bi te navedbe predsednika vlade držale potem v Sloveniji ne bi plačevali eno najdražjih električni energij. Tako denimo v Sloveniji za električno energijo plačujemo več kot ljudje v Avstriji, na Madžarskem in Hrvaškem. Od sosednjih držav ima dražjo električno energijo samo Italija. Električno energijo ceneje kot v Sloveniji plačujejo tudi v Nemčiji, na Slovaškem, Češkem, Španiji, Portugalskem, Švedskem, Norveškem, Bolgariji. V Sloveniji tako plačujemo zelo podobno ceno kot v Švici, Franciji in Belgiji.

Vir: Twitter