Na Tivolski cesti 44 v Ljubljani, kjer ima »ustvarjalni« sedež Rus Pjotr Davidčenko, ki je slovenski javnosti postal znan po tem, da je pojedel živega netopirja, imajo vsak večer glasne zabave, poroča naš bralec.

Bralec je priložil video posnetek, na katerem se zares sliši zelo hrupna glasba in glasno govorjenje ljudi, kar pomeni, da je skoraj vsak večer na Tivolski cesti zares živahno. In to v času, ko vlada za preprečevanje širitve virusa COVID-19 predlaga ukrepe, med katerimi je tudi izogibanje zabavam in socialna distanca.

Spomnimo. Davidčenko, ki se se predstavlja kot umetnik, je do konca septembra »ustvarjal« v ljubljanski galeriji Fotopub. Eden od njegovih prvih »performansov« v Ljubljani je bil ravno pred DZ, ko je pojedel živega netopirja. Ker je netopir zaščitena žival, ga že preverja okoljska inšpekcija.

Zanimiv je podatek, da se društvo, ki promovira kontroverzno umetnost, financira tudi s pomočjo državnega proračuna. Društvo Fotopub, ki ima sedež na Tivolski cesti 44, je skupno prejelo že skoraj 90 tisoč evrov državnega denarja, največ od Mestne občine Novo mesto (40 tisoč evrov) in Ministrstva za kulturo (33 tisoč evrov), poroča portal Nova24TV.

Posnetek zabave s Tivolske ceste 44 si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor Peter T, članek je bil prvotno objavljen tukaj.