Stranka Levica se je odločila, da bo rešila po njihovem mnenju katastrofalne razmere v Centru za tujce v Postojni. Poslanka Levice Nataša Sukič je med drugim za RTV Slovenija izjavila, da so jim migranti zaupali, da so razmere v Centru za tujce v Postojni slabše kot v Turčiji, Bosni in Hercegovini,  Albaniji, Grčiji in v Črni gori.

Glede na njihovo zavzemanje za ilegalne migrante, smo vprašanja poslali po elektronski pošti, na sedež stranke, njihovi službi za stike z javnostmi, vsem poslancem Levice in še v poslansko skupino. Med drugim smo jih vprašali, ali podpirajo izgon migrantov nastanjenih v Centru za tujce v Postojni, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo, v države izvora. V nadaljevanju nas je zanimalo, če nasprotujejo izgonu ilegalnih migrantov iz Slovenije ter jo naj utemeljijo. Glede zavzemanja za boljše življenje migrantov v Postojni, nas je zanimalo, ali so pripravljeni poslanci Levice sprejeti “trpeče” ilegalne migrante v svoje lastne domove.

Stranka Levica je najbolj mehkužna stranka v Državnem zboru. V preteklih šestih letih, od leta 2014, ko so prestopili parlamentarni prag, so imeli vedno možnost, da bi sodelovali v vladi. Vabila sta jih tako Miro Cerar in Marjan Šarec kot sedanji predsednik vlade Janez Janša. V času manjšinske vlade Marjana Šarca so si izborili t.i. status nadkoalicijske stranke, saj so s svojimi odločitvami odločali o obstoju vlade Marjana Šarca. To je predvsem motilo koalicijske partnerje Šarčeve vlade, ki so korak za korakom začeli zavračati pogoje Levice. Ljubitelji demokratičnega in ekološkega socializma so se jim maščevali tako, da so novembra 2019 iz nadkoalicijske stranke postali polna opozicija, kot se je takrat izrazil koordinator Levice Luka Mesec.

Stranka Levica je med najbolj zaslužnimi, da sta padli levo usmerjeni vladi Mira Cerarja in Marjana Šarca

Zato je njihovo stokanje v slovenski javnosti popolnoma brezpredmetno. Zelo dobro je povedala sedanja predsednica SAB-a Alenka Bratušek, da je prav Levica med najbolj odgovornimi, da je oblast prevzela koalicija pod vodstvom Janeza Janše. Med drugim je dejala, da v sedanji sestavi državnega zbora predstavljajo stranke leve sredine skupno 52 glasov, kar bi predstavljalo več kot udobno večino za vladanje. A v Levici se žal obnašajo kot majhni otroci, ki niso pripravljeni prevzeti odgovornosti za vodenje države. Raje kot bi bili podvrženi morebitnim kritikam svojega dela, jih večinski mediji v rokah levega gospodarskega in političnega omrežja kujejo kot prihajajoče zvezde za prevzem oblasti.

Avtor Luka Perš, video in več lahko vidite tukaj.