[Video] Pohod za življenje napadle pripadnice Antife!

Pripadnice Antife in zagovornice smrti so potem, ko so jih obkolili varnostniki in jim preprečili stik z udeleženci Pohoda za življenje, začele napadati (foto: twitter)

V soboto, 3. oktobra 2020 se je na Pohodu za življenje 2020 v Ljubljani navkljub obupnemu vremenu in nalivom dežja zbralo okoli 500 ljudi. Organizatorji pohoda so predstavili deklaracijo za življenje. Njeni podpisniki se zavzemajo za zaščito človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. Pri tem so poudarili, da je pravica do življenja temeljna pravica, ki jo ščiti slovenska ustava, ne da bi razlikovala rojene in nerojene otroke. A sporočilo ni naletelo na odobravanje vseh. Shod se je namreč znašel na udaru peščice radikalk, po poročanju novinarja Nova24TV naj bi šlo za odred Antife, ki so se celo spustile v spopad z varnostniki, potem ko policija ni želela ukrepati in jih ločiti od podpornikov pravice do življenja.

“Čudovit Pohod za življenje. 500 navdusenih udeležencev! Mladi, družine! Držimo razdaljo. Vse v skladu z navodili NIJZ. Prihodnost nerojenih otrok je svetlejša,” je okoli pol dveh v soboto, 3. oktobra na Twitterju zapisal predsednik Glasu za otroke in družine, Aleš Primc.

Pri tem je Primc še posebej izpostavil napore ekipe, ki je shod organizirala z Uršo Cankar Soares na čelu in dodal, da so vsi največji mediji v državi proti nerojenim otrokom “izvedli sovražni molk”.

Avtor Ivan Šokić, video in več lahko vidite tukaj, kjer je bil članek prvotno objavljen.